Wat is homeopathie?

Homeopathie zorgt dat de weerstand en het zelfgenezend vermogen van uw dier optimaal gaan werken. Het principe van homeopathie is, dat de klachten van een dier verbeteren door een homeopathisch middel wat bij een gezond dier dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

Holistische geneeswijze

Homeopathie bestaat al lang. Samuel Hahnemann (1755-1843) was de grondlegger en heeft deze geneeswijze gedurende zijn leven verder ontwikkeld en verfijnd. Hij ging uit van een holistische geneeswijze: niet alleen kijken naar de klacht maar ook naar de mens achter de klacht. Ook bij dieren geldt deze werkwijze. Een homeopathisch middel moet niet alleen passen bij de klacht maar ook bij het karakter, de gezondheid en alle eigenaardigheden van uw dier.

Homeopathische middelen

Een homeopathisch middel wordt machinaal bereid en verspreid via o.a. de Hahnemann apotheek in Heiloo. De grondstof is vaak plantaardig maar middelen worden ook wel gemaakt van dierlijke stoffen als bijengif of melk en mineralen. Een aparte categorie vormen de nosodes. Dit zijn homeopathische middelen die zijn gemaakt van ziekteverwekkers of vaccinaties.

Homeopathie helpt uw dier bij plotselinge problemen of klachten die al langer bestaan.