Homeopathie voor dieren?

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die ik vaker krijg over homeopathie. Staat uw vraag er niet bij? Stel hem gerust, neem contact op.

Wat is homeopathie?

Homeopathie zorgt dat de weerstand en het zelfgenezend vermogen van uw dier optimaal gaan werken. En ja, het werkt ook voor dieren, wat veel mensen niet weten. Het principe van homeopathie is, dat de klachten van een dier verbeteren door een homeopathisch middel wat bij een gezond dier dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte. Het werkt volgens hetzelfde principe als bij mensen en dezelfde homeopathische middelen worden gebruikt, die oorspronkelijk voor mensen zijn gefabriceerd. Meer over homeopathie »

Wordt homeopathie voor dieren vergoed door de verzekering?

Reaal Dier & Zorg vergoedt de homeopathische behandeling van honden en katten als u aanvullend bent verzekerd. De Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren, waarbij ik ben aangesloten, onderhandelt ook met andere verzekeraars.

Is homeopathie voor dieren duur?

Bij homeopathie wordt veel tijd besteed aan de eerste afspraak met u en uw dier, het zoeken naar een passend middel en het contact met de eigenaar nadat het middel is gegeven. Als u dit bijvoorbeeld vergelijkt met een gemiddeld consult bij een dierenarts en de tijd die aan uw dier wordt besteed, dan is homeopathie niet duur.

Werkt homeopathie bij dieren snel?

Dit is afhankelijk van de klacht die uw dier heeft en van de voorgeschiedenis. Een homeopathisch middel werkt soms binnen een paar uur of binnen een paar weken, en alles daar tussenin. Over het algemeen geldt: hoe langer de klacht aanwezig is, hoe meer tijd het kost voordat een middel gaat werken.

Hoe lang duurt een adviesgesprek voor mijn dier?

Dit duurt ongeveer een uur.

Moet ik ‘geloven’ in homeopathie om het te laten werken?

Nee, absoluut niet. Een goed gekozen homeopathisch middel doet zijn werk, of u erin gelooft of niet. Bij dieren werkt homeopathie, zonder dat zij er bewust mee bezig zijn.

Werkt homeopathie altijd bij dieren?

In veel gevallen helpt homeopathie uw dier om beter te worden. Dit lukt echter niet altijd, net zoals een arts of dierenarts er niet altijd in slaagt zijn patiënt te genezen.

Kan ik niet beter naar een dierenarts gaan met mijn dier?

Als uw dier een lichamelijke klacht heeft, dan is een afspraak met de dierenarts de eerste stap. Dieren die daarna vaak bij een homeopaat komen hebben bijvoorbeeld klachten die niet overgaan of krijgen medicijnen met vervelende bijwerkingen. Bij twijfel vraag ik als behandelend homeopaat van uw dier u altijd om weer contact op te nemen met uw dierenarts. Bij gedragsproblemen is contact met een dierenarts meestal niet nodig. Soms verwijs ik dan voor extra ondersteuning naar een gedragsdeskundige.