Hond met stijve gewrichten

Diesel is een elfjarige Golden retriever reu. Diesel kwam ’s ochtends steeds moeizamer uit zijn mand. Hij was dan stijf en liep soms een paar stappen kreupel. Zijn ochtendwandeling begon traag, maar als hij eenmaal liep dan ging het geleidelijk beter. Met name bij koud en nat weer had hij deze klachten. De dierenarts had beginnende artrose vastgesteld en een pijnstiller en ontstekingsremmer meegegeven.

Diesel was verder een gezonde hond met klachten die ik vaker zie bij oudere dieren. Met een homeopathisch middel ging het snel weer beter. Hij liep weer soepeler, had minder moeite om op te starten en kou en regen hadden veel minder invloed op het lopen. Medicatie van de dierenarts had hij niet meer nodig.

Soepeler lopen

Bij elke situatie past een ander middel. Heeft uw hond last van zijn gewrichten na beweging? Of is het juist aan het begin van de wandeling pijnlijk voor hem? Zoekt hij thuis zijn mandje op of is hij eerder rusteloos? Al die informatie heb ik nodig om een passend middel te zoeken wat uw dier soepeler laat lopen.