Sharpei koorts

Bij Sharpei koorts is er o.a. hoge koorts en zwellingen van b.v. lippen en gewrichten. Daarnaast is de hond erg ziek. Op de lange duur ontstaat schade aan lever en nieren. .

Erfelijke ziektes

Sommige honden hebben de pech dat er binnen hun ras erfelijke ziektes voorkomen. Zoals de Sharpei. Sharpei koorts (ook wel FSF of SHS) komt helaas vaker voor onder dit ras. De hond krijgt aanvallen krijgt met hoge koorts. Daarnaast heeft het dier last van pijnlijke zwellingen van b.v. lippen en gewrichten, braken en diarree. Echt vervelend is dat er op de lange duur ook schade ontstaat aan lever en nieren.

Bijwerkingen en hoge kosten

Een voorbeeld uit de praktijk is Nouschka. Deze hond had elke twee weken zo’n aanval, waarbij zij dan direct een pijnstiller en ontstekingsremmer kreeg toegediend. Op den duur kan dit bijwerkingen geven en de kosten liepen ook behoorlijk op. Als homeopaat zoek ik dan een middel wat past bij de ziekte maar ook bij het dier. Daarom wil ik meer weten. Hoe verloopt zo’n koortsaanval? Zijn er omstandigheden die het uitlokken? Hoe is het verder met zijn gezondheid? Vertel eens iets over het karakter van de hond? Na een uitgebreid gesprek ging ik op zoek naar een homeopathisch middel. Dit moet niet alleen passen bij de kwaal, maar ook bij het type hond.

Hele verbetering

Behalve de koortsaanvallen, die precies elke twee weken plaatsvinden, kon Nouschka slecht alleen zijn. Naar andere honden is ze niet de makkelijkste. En zo waren er veel bijzonderheden te vertellen, die voor mij allemaal van belang zijn en die ik meeneem in mijn keuze voor een middel. En de eerste berichten zijn goed. Nadat ze het middel heeft gekregen is ze speelser, vrolijker en het alleen zijn gaat beter. Als de eigenaar thuis komt is ze rustig en buren klagen niet meer over geblaf. Snel na inname van het middel heeft ze een koortsaanval gehad en daarna niet meer. Deze reactie zie ik vaker. Door regelmatig het middel te nemen heeft Nouschka nu slechts sporadisch een aanval. Een hele verbetering met elke twee weken, wat het voorheen was.

Sharpei koorts

Na Nouschka heb ik nog meer Sharpei’s gezien met Sharpei koorts. Vaak zorgt homeopathie ervoor dat het aantal aanvallen afneemt. Herkent u dit verhaal?  Misschien kan ik uw hond ook helpen. Mail me vrijblijvend met uw vraag: info@mdupau.nl.

Sharpei koorts