Sharpei koorts

Sharpei koorts

Sommige honden hebben de pech dat er binnen hun ras erfelijke ziektes voorkomen. Zoals de Sharpei. Een paar weken geleden kwam er een Sharpei in mijn praktijk met Sharpei koorts (ook wel FSF of SHS genoemd). Dit is een ziekte waarbij de hond aanvallen krijgt met hoge koorts. Daarnaast heeft het dier last van pijnlijke zwellingen van b.v. lippen en gewrichten, braken en diarree. Echt vervelend is dat er op de lange duur ook schade ontstaat aan lever en nieren.

Deze hond had elke twee weken zo’n aanval, waarbij zij dan direct een pijnstiller en ontstekingsremmer kreeg toegediend. Op den duur kan dit bijwerkingen geven en de kosten liepen ook behoorlijk op. Als homeopaat zoek ik dan een middel wat past bij de ziekte maar ook bij het dier. Daarom wil ik meer weten. Hoe verloopt zo’n koortsaanval? Zijn er omstandigheden die het uitlokken? Hoe is het verder met zijn gezondheid? Vertel eens iets over het karakter van de hond? Na een uitgebreid gesprek ging ik op zoek naar een homeopathisch middel. Dit moet niet alleen passen bij de kwaal, maar ook bij het type hond.

Behalve de koortsaanvallen, die precies elke twee weken plaatsvinden, kan de hond slecht alleen zijn. Naar andere honden is ze niet de makkelijkste. En zo waren er veel bijzonderheden te vertellen, die voor mij allemaal van belang zijn en die ik meeneem in mijn keuze voor een middel. En de eerste berichten zijn goed. Nadat de hond het middel heeft gekregen is ze speelser, vrolijker en het alleen zijn gaat beter. Als de eigenaar thuis komt is ze rustig en buren klagen niet meer over geblaf. Snel na inname van het middel heeft ze een koortsaanval gehad en daarna niet meer. Deze reactie zie ik vaker. Ik hoop dat dit middel een schot in de roos is. En mocht dat niet zo zijn dan kan ik altijd verder zoeken. Er zijn enkele duizenden homeopathische middelen, dus keus genoeg. En zonder schadelijke bijwerkingen.

Heeft uw hond last van een kwaal die steeds maar terugkomt? Waar hij last van heeft en maar niet vanaf komt? Misschien kan ik u ook helpen. Mail me vrijblijvend met uw vraag: info@mdupau.nl.