Gedragsproblemen

Gedragsproblemen omvatten in mijn praktijk van alles. Honden die niet alleen kunnen zijn. Die opeens zijn gaan uitvallen naar soortgenoten. Katten die zich uit frustratie de vacht uittrekken of maar blijven likken. Ik wil dan heel veel weten. Hoe is het gedrag ontstaan? En hoe was het voor die tijd? Zijn de omstandigheden waarin het dier leeft veranderd? En zijn ze optimaal, of valt daar nog iets in te verbeteren?

Optimale omstandigheden

Een hond die slecht alleen kan zijn omdat hij vijf dagen per week alleen zit zonder afleiding, kan ik niet helpen met homeopathie. Een kat die in huis plast omdat hij in een kleine ruimte leeft met teveel soortgenoten, kan ik ook niet helpen. Laat staan een paard wat “stalondeugden” ontwikkelt omdat hij 23 uur per dag op stal staat. Ik denk dan graag met u mee, om te kijken wat er beter kan waardoor uw dier onder omstandigheden wordt gehouden die passen bij zijn natuur.

Maar als de omstandigheden goed zijn dan kijk ik graag welk homeopathisch middel past bij uw dier en zijn klachten. Homeopathie is maatwerk en bij veel gedrag wat eigenaar en/of dier als storend ervaren is een middel te vinden wat het probleem vermindert.

Honden uit het buitenland

Een aparte groep honden in mijn praktijk zijn de honden die uit het buitenland worden gehaald, vaak uit Oost- of Zuid-Europa. De afgelopen jaren worden veel honden naar Nederland gehaald die in hun eigen land geen huis hebben. Ze leven op straat of in een opvang en er zijn verschillende stichtingen die ze in Nederland bij een gezin plaatsen.

Dat levert voor mij als homeopaat een aparte manier van aanpak. De eigenaar weet vaak niets over de eerste jaren, over wat de hond heeft meegemaakt en de basis is voor zijn verdere leven. Klachten als angst of hyperactiviteit zijn daarom niet altijd te verklaren.

Een gedragstherapeut kan de eigenaar vaak een eind op weg helpen met een goede reactie op bepaald gedrag. Homeopathie kan dan ondersteunend werken en haalt vaak de “scherpe randjes” van gedrag af. Honden die b.v. over alert zijn en op alles wat er gebeurt gaan reageren, worden wat rustiger. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Belangrijk is in ieder geval om uw hond de tijd te geven om te wennen. Aan het nieuwe huis, routines, een andere omgeving, voer, huisgenoten. Dat heeft vaak maanden nodig.

Als klassiek homeopaat kies ik een middel wat bij uw dier en zijn klachten past. Bij vijf honden die b.v. niet alleen kunnen zijn kan het zijn dat ze allemaal een verschillend middel krijgen. Raadpleeg me daarom voor een deskundig advies. Sinds 2005 ben ik homeopaat voor dieren en elk dier heeft zijn eigen verhaal en unieke persoonlijkheid. Ik help u graag om zijn leven wat makkelijker te maken.

Slecht alleen kunnen zijn, angst voor geluiden: gedragsproblemen reageren vaak gunstig op homeopathie.