Dieren met allergie

Pelle is een Labrador retriever van zes jaar. Hij heeft nooit jeuk gehad, tot een paar maanden geleden. Hij krabt de hele dag door. De dierenarts heeft een allergie vastgesteld voor huisstofmijt. Het baasje van Pelle is een half jaar geleden verhuisd naar een huis waar veel tapijt in ligt. Op den duur wil ze dit vervangen voor een houten vloer, maar voorlopig gaat het er nog niet van komen. En in tapijt voelt de huisstofmijt zich goed thuis. Maar wat nu? De jeukonderdrukkende middelen van de dierenarts vindt ze teveel bijwerkingen hebben en die lossen het probleem niet op. Het is haar duidelijk wat het probleem wel oplost maar een nieuwe vloer moet ze nog even uitstellen.  

Als zo duidelijk is wat de klachten veroorzaken dan biedt homeopathie vaak een snelle verbetering. Ik adviseer haar het middel wat gemaakt is van de veroorzaker van de jeuk. Dat lijkt me voor dit moment de beste oplossing. Binnen een week zijn de klachten over.

Een half jaar later kom ik ze tegen in het bos en ik vraag hoe het gaat. Pelle heeft het middel gekregen totdat er een houten vloer in huis is gelegd. Ze is gestopt met de homeopathie en de allergie klachten zijn weggebleven. Dat was een mooie overbrugging en een manier om de jeuk aan te pakken zonder vervelende bijwerkingen.