Groeipijn bij de jonge hond

Een jonge hond groeit snel in korte tijd. Met het juiste voer en de goede beweging kun je dat als eigenaar goed begeleiden. Maar waar moet je dan op letten? En wat kan er, vooral bij grotere rassen zoals herders en dogachtigen, eigenlijk fout gaan? Bijvoorbeeld bij groeipijn.

De beginverergering

Gelukkig reageert lang niet iedereen met een beginverergering na inname van een homeopathisch middel. Als u of uw dier een homeopathisch middel krijgt, dan reageert het lichaam daarop. Hopelijk wordt de klacht snel minder. Maar er zijn meerdere reacties die ik in de praktijk zie.

Help, mijn hond heeft jeuk!

Al krabbend komen ze mijn praktijk binnen. Hun baasjes hebben al van alles geprobeerd. Van ander voer, vaker borstelen tot allergietesten en medicijnen waar hun hond dik van wordt. Uiteindelijk komen ze bij de homeopaat terecht. Soms met al jarenlange klachten.

Paardengriep of influenza

Bij paardengriep of -influenza heeft je paard last van hoge koorts, hoest, een snotneus en lusteloosheid. Paardengriep kan weken duren; wil je je paard een handje helpen om zich sneller beter te voelen, denk dan eens aan homeopathie.

December – kattenmaand

December was dit jaar een kattenmaand. Glen, die veel overgaf. Snoes met blaasontstekingen en blaasgruis. En Gerrit, die zijn vacht kaal plukt sinds de hond is overleden.

Beer valt uit

Beer is een Berner Sennen en hij valt uit naar andere honden. Hij gromt en blaft vooral naar honden die hij niet kent of onderweg tegenkomt. Een grote hond met een klein hartje. Daarnaast heeft hij snel last van diarree en winderigheid. Dat past precies bij een homeopathisch middel wat ik regelmatig adviseer bij dit soort gedrag.

Een niezende kat

Dit is Bowie, onze kat. Vorige week begon hij met flinke niesbuien. De spetters vlogen door het huis. Met een homeopathisch middel was past bij zijn genies en zijn karakter is hij nu, een week later van het niezen af.

Hond bang voor vuurwerk?

Bertus, een hond van vier jaar, komt vrolijk kwispelend mijn praktijk binnen. Ik kan me niet voorstellen dat hij binnen enkele weken vooral trillend achter de bank ligt na elke knal. Want het is november en binnenkort begint het vuurwerk weer. Homeopathie kan hem helpen.

Voorkom je artrose bij je hond?

Bij artrose is het gewrichtskraakbeen beschadigd. Het soepel bewegen van het gewricht wordt steeds pijnlijker. Artrose kan b.v. komen door erfelijkheid, een trauma of overgewicht. Heb je een pup of jonge hond, dan kun je er gelukkig genoeg aan doen om de kans op artrose zo klein mogelijk te houden.

Sharpei koorts

Sommige honden hebben de pech dat er binnen hun ras erfelijke ziektes voorkomen. Zoals de Sharpei. Een paar weken geleden kwam er een Sharpei in mijn praktijk met Sharpei koorts (ook wel FSF of SHS genoemd). Dit is een ziekte waarbij de hond aanvallen krijgt met hoge koorts.

Dieren en verdriet

Dieren kunnen verdriet hebben en rouwen. Het zijn net mensen… En tijd heelt, maar homeopathie helpt om de scherpe kantjes er vanaf te halen.
Vorige week belde een mevrouw me met een kruising Duitse herder. Haar andere hond, en zijn beste kameraad, was in november overleden. Haar hond Joe trok zich daarna terug en wilde alleen nog maar in de gang liggen, terwijl hij voorheen altijd bij haar lag in de kamer. Maar het bleef hier niet bij. Joe stopte met eten.