Uitvallen naar andere honden: grote hond, klein hartje

Beer is een Berner Sennen en hij valt uit naar andere honden. Hij gromt en blaft vooral naar honden die hij niet kent of onderweg tegenkomt. Een grote hond met een klein hartje. Daarnaast heeft hij snel last van diarree en winderigheid. Dat past precies bij een homeopathisch middel wat ik regelmatig adviseer bij dit soort gedrag.

Beer is een Berner Sennen. Hij is drie jaar en ging tot voor kort twee keer per week mee met de uitlaatservice. Dat ging altijd goed maar er zijn wat wisselingen geweest in de groep en sinds kort is Beer gaan uitvallen. Hij gromt en blaft vooral naar twee nieuwe honden in de groep, maar ook naar honden die ze met de uitlaatservice tegenkomen, die hij najaagt.

Beer is een grote hond met een klein hartje. Als hij grommend en blaffend op een andere hond afrent dan gebeurt er nooit iets, maar de schrik zit er bij voorbijgangers vaak goed in. De uitlaatservice gaf aan dat er toch echt iets moest gebeuren en dat Beer anders maar thuis moest blijven. Het gaf te veel spanning tijdens de wandeling.

Onzekerheid en windering

In de homeopathie is er een prachtig middel voor dieren (en mensen) die eigenlijk heel onzeker zijn maar dit verbergen door te blaffen, een grote mond op te zetten, te bluffen. Toen Beers baas me vertelde dat Beer ook heel winderig kan zijn en snel last heeft van diarree wist ik het zeker. Want een homeopathisch middel moet passen bij het geheel; niet alleen bij Beers gedrag maar ook bij zijn gezondheid.

Een maand later belde zijn baasje. Beer blijft bij de uitlaatservice. Anderhalve week nadat hij het middel heeft gekregen is het uitvallen gestopt. Welk middel het was? Dat mag ik van de wet niet vertellen. Maar wilt u meer weten? Bel of mail gerust.