Hond bang voor vuurwerk?

Bertus, een hond van vier jaar, komt vrolijk kwispelend mijn praktijk binnen. Ik kan me niet voorstellen dat hij binnen enkele weken vooral trillend achter de bank ligt na elke knal. Want het is november en binnenkort begint het vuurwerk weer. Homeopathie kan hem helpen.

Bertus, een hond van vier jaar, komt vrolijk kwispelend mijn praktijk binnen. Ik kan me niet voorstellen dat hij binnen enkele weken vooral bang en trillend achter de bank ligt na elke knal. Want het is november en binnenkort begint het vuurwerk weer.

Rotje voor zijn neus

Bertus heeft twee jaar geleden de pech gehad dat er vlak voor zijn neus een rotje werd afgestoken. Sinds die tijd durft hij niet meer naar buiten als hij een knal heeft gehoord. Ook een ontspannen boswandeling wordt moeilijker want als hij in de verte denkt een geluid te horen dan gaat hij er vandoor, terug naar de auto.

Paniek is weg

Gelukkig hebben we nog een paar weken de tijd voordat het vuurwerk weer echt losbarst. Ik geef Bertus een homeopathisch middel wat zorgt dat hij niet meer in paniek raakt bij elke knal. En waar hij ook niet suf van wordt. In januari belt zijn baasje; de angst was een stuk minder. Bertus keek nog wel op van een knal maar de paniek was weg. Herkent u dit bij uw hond? En wilt u meer weten? Wacht niet te lang, dan heb ik de tijd om een passend middel te zoeken en dan kan uw dier dit tijdig innemen. Zodat de decembermaand dit jaar wat rustiger verloopt voor uw hond.

hond bang voor vuurwerk