Angst bij honden uit het buitenland

Blijft uw hond uit het buitenland angstig? Homeopathie biedt ondersteuning.

Steeds meer mensen halen een hond uit het buitenland. Honden in Oost- en Zuid Europa leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden of staan op de nominatie om geëuthanaseerd te worden. Door ze naar Nederland te halen hebben ze de garantie op een dierwaardig bestaan.

Wennen kost tijd

Daarmee weet je vaak maar weinig van de hond die je in huis haalt. Soms is de hond al geobserveerd in een tijdelijk opvanggezin of door een stichting die hem heeft opgevangen. Maar vaak is het gokken. Tijd is dan ook het eerste wat je een hond moet gunnen. Om te wennen aan een leven in een huis, aan ander voer, mensen en dieren om hem heen, verkeer en alles wat anders is dan dat het was in het land van herkomst. Misschien is de hond wel nooit alleen geweest, omdat hij altijd soortgenoten om zich heen had. En wie weet heeft hij wel moeten jagen om aan zijn voer te komen, zodat de kat niet veilig is.

Ondersteuning nodig?

Als na de eerste maanden blijkt dat het wennen toch wat moeizamer gaat, dan kan ik uw hond ondersteunen met homeopathie. Met name bij verlatingsangst en schrikken van harde geluiden biedt homeopathie een oplossing. Maar ook bij darmklachten zoals snel diarree werkt homeopathie mild en zonder bijwerkingen. Daarnaast kan een gedragstherapeut helpen om met u te kijken door de ogen van een hond. Wat werkt wel en wat juist niet? Vaak krijg je na verloop van tijd blinde vlekken en door simpele aanpassingen kunnen problemen soms sneller verholpen worden.

Een hond in huis halen die al wat ouder is, of dit nu uit een Nederlands asiel is of uit een ver land, kost vaak wat meer tijd en geduld. Indrukken die de hond in de eerste maanden van zijn leven heeft opgedaan, tijdens de inprenting en socialisatie, zijn onomkeerbaar. Toch zie ik vaak dat homeopathie de scherpe kantjes ervan af haalt en dat de hond relaxter in het leven komt te staan. Neem gerust contact op voor meer informatie, dan kijken we samen wat er mogelijk is.